Pages

February 25, 2011

From Morocco




Visada smagu gauti ilgai lauktą siuntinuką, ypač jei jis toks 'šultingas'  ir su geriausiais linkėjimais! :)





February 22, 2011

Stone and wool

Akmuo ir vilna


Atrodytų nesuderinama, anaiptol..


Kaklo vėrinys iš veltinio skritulėlių ir juodojo onikso.
Juodasis oniksas - akmuo, simbolizuojantis stiprybę ir jėgą, turintis ypatingų galių  ..aštrina protą, skatina loginį mąstymą, padeda priimti teisingus sprendimus, sutelkti dėmesį bei išsiugdyti sveiką pasitikėjimą savimi, taip pat stiprina imuninę sistemą, malšina įvairius skausmus. Na, ir šiaip gražutis :)
..O vilnos skritulėlius galima nuvelti įvairiausių spalvų, jais dekoruoti ne tik vėrinius, bet ir batukus, kepurytes, rankines..

February 19, 2011

Grey+Pink

Pilka+Rožinė= Linksmiau!


Iš pradžių nuvėliau pilkas šlepetes, tik šiek tiek įterpiant rožinės spalvos. Žiūriu žiūriu, na kažkas ne taip.. It pilkos pelytės. Vienišos tokios.. Nusprendžiau, kad reikia joms rožinių akinių! Iškart smagiau, tiesa? :)






February 16, 2011

Green shoots

Želmenėliai


Kantrūs. Nors ir išsiilgę saulės spindulių.. 
Jų vaiski žaluma dar labiau stiprina pavasario troškulį. Ech.. norisi jau šilumos, spalvų, gaivos, to kvapo pavasarinio..
Pavasari, ateik nors kartą laiku! :)



February 14, 2011

The day of love

Meilės diena

..daugeliui banali..
Visgi aš susimąsčiau.. ir negaliu nepasidžiaugti, kiek daug naujų meilių įgijau dar per vienerius metus: visų pirma sugrįžo meilė darbui :)) tuo pačiu sustiprėjo penktadieniui ir atostogoms :) dar.. pamilau fotografiją.. ir aistringai atsidaviau vilnos vijoms, uch kokios jos man saldžios! ..Džiaugiuosi, ką ten džiaugiuosi.. tiesiog degu iš meilės savo dukrytei ir jos tėčiui! Myliu draugus ir artimuosius, myliu vaikus ir tą tyrumą, myliu keliones, saulėtas dienas, aukštakulnius, myliu savo mažą riedantį mašiniuką, myliu spurgas iš 'TEO' valgyklos, myliu Tave! ;)





February 9, 2011

Two gnomes :)

Du nykštukai


Lyg iš pasakos.. Užsimauni šias jaukias merino vilnos pirštinytes ir jos įkvepia - netgi įpareigoja - šypsotis. Šypsotis savo šeimai dar platesne šypsena, šypsotis draugams, sutiktiems praeiviams.. visiems lyg vieno. Nes aš pasakoje :) Žiemos pasakoje. Pamenat tokią: Pirštinė berods ir vadinasi? Kuomet į senelio pamestą pirštinaitę vienas po kito rinkosi miško gyventojai, pirmoji jų - pelytė. Ta smalianosyte, beja, aš buvau darželio naujametiniame spektakliuke :) Dar dabar pamenu, kai auklėtoja mane išlydėjo iš užkulisų su palinkėjimu: "tik plačiai šypsokis, nuo vienos ausies iki kitos!" :)

Tamsiai mėlynos ir pilkos spalvos merino vilnos
kumštinės pirštinės,
įveltas pilkšvas akrilas.

February 5, 2011

Why :)

Kodėl


Jaučiu pareigą pasiteisinti, kodėl Veltinis.. Ne naujovė juk tikrai. Jau kelinti metai matau gražių aulinukų, karoliukų bei kitų darbų.. Ir tik per praėjusias Kalėdas įvyko kaži stebuklas man.. Pas vieną mamytę užsisakiau porą vilnos šalikėlių dovanoms, matyt ta moterytė pasiuntė man kažkokį burtą! Užsidegiau! Ir degu toliau.. degu ir tuo pačiu skęstu vilnos vingiuose ir spalvose.. Jau į priekį matau sekančius savo darbus, matau jų spalvas, formas, faktūrą..


Apie vilną ir jos gerąsias savybes žinome.. bent jau tai, kad ji stebuklingai šildo. Nemeluosiu, kad ir pačiai kai kas buvo naujiena. Tarkim, ar jūs girdėjote, kad veltinio rūbai, galvos apdangalai, tapkutės gali būti dėvimi vasarą!? Taip taip, vasarą ir ne tik kūdikėlių! Minkštutėlė plonutėlė merinosių avių vilna sukaršta su šilko ar lino pluoštu tiesiog idealu karštą dieną. Vilna reguliuoja kūno temperatūrą: natūraliai šildo arba vėsina, esant skirtingoms oro sąlygoms sugerdama arba išsklaidydama drėgmę. Pasirodo, vilna apsaugo nuo bakterijų, neutralizuoja kvapus, iš kitų pluoštų išsiskiria puikiomis gydomosiomis savybėmis, šildydamą kūną, ji tuo pačiu atlieka mikromasažą. Teigiama, kad vilnos poveikis panašus į akupunktūrą, ji pasižymi skausmą slopinančiomis, uždegimą mažinančiomis bei organizmą stiprinančiomis savybėmis. Kaip žinome, vos gimusiems kūdikėliams patariama užmauti vilnos kojinaites, jos paskatins mažylio kraujotaką ir neleis sušalti mažoms kojytėms. Šaltą žiemą kūdikius taip pat patariama rengti vilnoniais rūbeliais, ypač kepurytėmis, kojinytėmis, pirštinėmis. Natūralios vilnos gaminiuose kūdikio odelė neprakaituos, taigi išvengsite erzinančių pašutimų ir būsite tikri, kad jūsų mažylis nesušals. Merino vilna tinka netgi apatiniams kūdikėlių rūbeliams ir galite būti tikri – nesukels jokių alergijų.
Skamba kaip stebuklas ar ne?


Ir visgi.. užbūrė mane tai grožis, spalvos, neribotos galimybės tapyti ..tapyti kitaip!

V.Kazlauskaitė. Veltinis. 2010, Vilnius
http://spalvumedis.jimdo.com

Sugar's white

Cukraus balta


Ši balta merino vilnos apyrankė tiesiog persisunkusi
geromis ir pačiomis šviesiausiomis emocijomis.
Tokie jaukūs jausmai buvo užplūdę ją beveliant!
..Matyt spalva 'kalta', jos nekasdieniškumas,
tyrumas, kuklus saldumas, it cukraus..




February 2, 2011

One more ears :)

Dar vienos ausytės
...
...

...
Minkštutė švelnutė merino vilnos kepurytė mažai mažai mergytei!
 Gaila tik, kad tokio modeliuko neturiu, teko meškiną į pagalbą pasitelkti:
...


Flowers flowers